Suvar Dağı Haritası Elazığ

Suvar Dağı Elazığ şehrinde yer almaktadır. Suvar Dağı coğrafi konumu 38° 27′ 38″ Kuzey ile 39° 43′ 15″ Doğu gps koordinatlarıdır.

Suvar Dağı Nerede ve Nereye Bağlı?

Suvar Dağı Doğu Anadolu bölgesinde yer almakta olup, Elazığ iline bağlıdır. Suvar Dağı bağlı olduğu Elazığ iline 42 kilometre mesafe uzaklıktadır.Suvar Dağı haritası konumu 38.4607 enlem ve 39.7210 boylam olarak haritada gösterilmektedir.

Suvar Dağı Haritası Yakınındaki İlçeler

Suvar Dağı Haritası Yakınında Bulunan Yerler

Suvar Dağı çevresinde bulunan çeşitli yerler ve Suvar Dağı ile arasındaki mesafeler.

YerMesafe
Keban Dağı1.2 km
Putyan3.1 km
Arslantaşı3.4 km
Meşedibi3.5 km
İncebayır4 km
Yalınca4.1 km
Kaşlıca4.4 km
Bahribişaran5.1 km
Kayranlı6 km
Aslantaşı5 km
Yorumlar
Yaşar Güzel 29 Mayıs 2021 - 11:19

Suvar Dağı (2042 m.)muhteşem bir dağdır.5-6 yaşlarımdayken zirvesine çıkmaya başladım13 yaşıma kadar.Mayıs ayından itibaren köyümüzün çevresindeki otlaklar azalırdı.Suvar Dağı yağmur aldığı için otu bol olurdu.Bu bedenle koyun ve keçi sürülerimizi dağa çıkarırdık.Içkın toplamak için de çıkardık.Dağın Doğu ucunda güneye bakan dümdüz bir kaya (Salo Sur.Kırmızı düz kaya)vardır,iki parçalı.Köylüler günün zamanılarını bu kayaya düşen güneş ışığına göre ayarlarlardı.Kaya tamamen gün ışığı aldığında,zaman gün ortası demektir.Suvar dağının zirvesinden Diyarbakır ve Hazar gölü görünür.Salo Sur’un arkasında iki derin volkanik kuyu vardır.Doğup 13 yaşıma kadar yaşadığım köy, dağın batı tarafında dar bir kanyonda kayaların dibinden çıkan suyun oluşturduğu ırmağın kenarındaki Sımaki köyüdür.Sımaki, Suvar dağının Güney eteklerinde yer alan bir mezradır.Doğusunda Putyan,Güney’inde Yukarı ve Aşağı Kıllan (Karatop)köyü yer alır.Suvar dağı çocukluk hayallerimin en büyük zirvesiydi.Köyüm,dağım...Hiç unutamıyorum...

Yorum veya Bilgi Paylaşın